Sveriges radio P4 västmanland sänder direkt från Fallängetorp

Igår såg vi en öppen förfrågan på Sveriges radio P4 Västmanlands facebook och vi fick ett infall att bjuda hit programledaren Jonna Noblin under programpunkten ”Låna en programledare” och en stund senare kom hon inrullandes på gården. Erbjudandet hon nappade på var att hon skulle få hjälpa till med flytten av den inlånade Galten Gotte. Fallängetorp har under hösten utökat sin djurproduktion med tre stycken Linderrödsvin och ska prova om vi passar för en småskalig uppfödning av grisar.

En av gyltorna har nu varit brunstig och då har galten Gotte varit här och tjänstgjort i några dagar med en av våra gyltor, Siri. Nu hoppas vi att hans arbete har gett resultat, så att det blir mini sirisar, kultingar i februari 2017. Jonna Noblin ville gärna återkomma till Fallängetorp när kultingarna är födda och hon har blivit lovad att om en av kultingarna blir en gylta ska hon få döpa den till Jonna.

Lyssna gärna när Sveriges radio P4 västmanland sände direkt från Fallängetorp och flytten av Gotte. Klicka här för att lyssna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *