Lillstugan – Gårdens charmiga stuga

Lillstugan

I gårdens Lillstugan har många människor bott genom gårdens historia. Lillstugan är en hemtrevlig och mysig stuga som passar er som vill njuta av lugnet och livet på landet och komma bort från vardagens stress. I Lillstugan har ni möjlighet att ta med hunden på era lantliga äventyr.

Utanför Lillstugan, i skuggan av den gamla eken finns utemöbler och grill. Där kan ni laga mat och mysa av det lantliga lugnet, fåglarnas kvitter och solnedgången bakom husknuten. Vill man bekanta sig med gårdens kor, får, grisar, hästar, hundar, katter och höns eller titta på en och annan stor traktor, går det bra att prova på att vara Bonde för en dag med oss på gården. Mer information om det finns här.

I Lillstugans bottenvåning finns köket, vardagsrummet och badrummet. Från vardagsrummet leder trappan upp till övervåningen och två sovrum. I sovrummen finns fem sängar totalt. Barnsäng och barnstol får du gärna låna utan extra kostnad.

I köket möts gammalt och nytt. Här finns all dagens moderniteter som kyl och frys, spis, ugn, mikro, vatten- och kaffekokare liksom köksredskap och porslin. Här finns också en vedspis från forna dagar. En värmekälla med hög mysfaktor. Det är härligt sitta en lite rå sommarkväll och lyssna på sprakandet från brasan och känna värmen sprida sig.

Vardagsrummet i Lillstugan har tv, böcker, sällskapsspel och bäddsoffa.

I badrummet finns dusch och tvättmaskin.

Vid Mellangården, gårdens andra boende, hittar ni vår låghöjdsbana och utegym där både stora och små gärna roar sig. Gårdsbutiken på Fallängetorp är också vid Mellangården och har ordinarie öppettider lördagar kl. 11- 15. Men vill du handla något under din vistelse så fråga någon i Bondefamiljen på gården, så öppnar vi åt er.


Välkommen till Fallängetorp och Lillstugan!