Fallängetorp – en gård med anor

Fallängetorp lantgård på 50-talet.Fallängetorp lantgård ligger Svartådalen, i utkanten av Västerbykil i Norra Västmanland på gränsen till Dalarna. Gården har anor från mitten av 1600-talet och vi är andra generationen Hellstrand.

Fallängetorp är en typisk skogsgård med marker som passar för husdjursdrift. Fram till slutet av nittiotalet drevs här ekologisk mjölkproduktion.

Idag har vi KRAV-godkänd ekologisk produktion av nöt- och lammkött.

Försäljning av gårdens produkter sker genom Gröna Hagars Kött.

Fallängetorp lantgårds egna marker används för det foder djuren behöver och djurens betande skapar förutsättningar för en rik flora och fauna. Våra djur vistas ute större delen av året och hålls i flock.

Våren 2011 fick våra får ett nytt, ljust och rymligt fårhus.

Fallängetorp för fä och folk

På Fallängetorp finns numera plats för både fä och folk. Sedan något år tillbaka har gården utökats med en närliggande fastighet och det ger oss den trivsamma möjligheten att välkomna dig att bo på vår gård med levande lantbruk.

Du kan bo i gårdens Lillstugan som B&B eller stuga med självhushåll året runt. Du kan också bo i Mellangården, vårt nya vandrarhem med hög tillgänglighetsanpassning – i gårdsmiljö. Maten kan du laga själv i vårt superfina kök om du vill, eller förbeställa frukost och äta på de fina restaurangerna och sommarcaféerna i trakten.


Välkommen till en gård med anor från 1600-talet