Anpassat vandrarhem mitt i naturen, Sala

Mellangården, anpassat i bottenvåningen.På Fallängetorp lantgård, norr om Sala i Västmanland, finns ett vandrarhem och B&B som är tillgänglighetsanpassat i bottenplanet.  

Vandrarhemmet Mellangården är EQUALITY-registrerat, lättillgängligt, fräscht, bekvämt, hemtrevligt och anpassat i bottenvåningen för dig med en  funktionsvariation.

På Fallängetorp kan alla uppleva en ekologisk och KRAV-certifierad lantgård med kor, får, grisar, hästar, hundar, katter och höns. Om du har nedsatt rörelseförmåga, prova gärna att ta dig runt på gården med det terränggående fordonet Zoom Uphill, zoomen, eller varför inte en tur med traktor och vagn?

Mellangården är hemtrevligt, naturnära och med hög tillgänglighet i bottenplanet. I bottenplanet finns enkelrum och tvåbäddsrum med reglerbara sängar. Har du behov av sovande assistens så går det att ordna med en extra säng i sovrummen. På övre plan finns det också 3st rum med totalt 10st sängar, för de i sällskapet som kan ta sig upp för trappen.

Det finns lyft om du behöver hjälp att ta dig ur rullstolen till sängen och vice versa, eller om du vill i zoomen för en tur. Lyftsele vill vi att du själv tar med dig, för att få bästa passform och lyfthjälp.

Mellangårdens badrum är rymligt och bekvämt utrustat med en rejäl dusch, höj- och sänkbart handfat och anpassad wc.

Det stora, trivsamma, fullt utrustade köket är anpassat med höj- och sänkbara bänkar och skåp, allt för att det ska vara så tillgängligt och bekvämt som möjligt. Tvättstuga finns på bottenplanet.

På framsidan av huset, precis utanför dörren finns en stor härlig altan i söderläge med utemöbler och grill. Det finns även en grillplats på baksidan av huset med sittplatser och plats för att komma intill med rullstol.

Av hänsyn till allergiker får djur enbart vistas i några rum i Mellangården.


Fallängetorp EQUALITY-registrerat

 Fallängetorp EQUALITY-registrerat.Fallängetorp är certifierat enligt EQUALITY och ingår i EQUALITYs nätverk för tillgänglig turism i Sverige. Det betyder bland annat att noggrann och detaljerad tillgänglighetsinformation har samlats in av Svenska EQUALITY.

Eftersom alla vi människor har olika behov och krav publicerar EQUALITY samtliga fakta de samlat in från ett besöksmål, så att var och en själv kan avgöra om platsen verkar okej och kan fungera.

För att enkelt se vilka anläggningar som gjort anpassningar för bättre tillgänglighet vid funktionshinder används symboler.

Det här är Fallängetorps symboler:

Fallängetorp är anpassat och kan fungera bra för rörelsehindrade.

Fallängetorp är anpassat och kan fungera bra för rörelsehindrade.

Fallängetorp är anpassat och kan fungera bra för personer med astma/allergi.

Fallängetorp är anpassat och kan fungera bra för personer med astma/allergi.

Läs vad Svenska EQUALITY skriver om Fallängetorp.

Till Svenska EQUALITY.


Utforska gården och naturen

Här hos oss på Fallängetorp får du en inblick i det svenska ekologiska och småskaliga jordbruket. Här kan du prova på att vara Bonde för en dag och få följa med på en tur till djuren i hagarna och besöka t.ex fårhuset. Du kan också komma ut på gården och i naturen med hjälp av det terränggående fordonet Zoom uphill eller med traktor och vagn.

Med zoomen eller på tur med traktor och vagn kan alla vistas bland djur och i naturen här på Fallängetorp. Vår vagn med ramp kan ta ombord rullstolar, permobiler, rullatorer och barnvagnar.

Fallängetorp ligger på gränsen mellan Västmanland och Dalarna, 15 mil från Stockholm och 6 mil från Västerås.

Köra Zoom

Hitta till Fallänge

Boka boende


Välkommen till Fallängetorp lantgård – en gård för alla!

2 reaktioner på ”Anpassat vandrarhem mitt i naturen, Sala”

 1. Pingback: Semestertips i Sverige för personer med funktionsnedsättning | handikapptips

  1. Stina Barrsäter

   Hej.
   Va kul att ni väljer att lyfta upp oss på Fallängetorp. Jag vill tillägga att det även går att vara med på aktiviteten Bonde för en dag och utomhusmatlagning om man t.ex. sitter i rullstol.
   Allt gott!
   Stina, Fallängetorp

Kommentarer är stängda.