Nytt år och nya utmaningar – 2017

God fortsättning på 2017. Vi hoppas att ni alla har haft en bra jul och nyårstid och förhoppningsvis hunnit vara lite lediga med nära och kära. Vi vill också tacka alla gäster, både privatpersoner och företag som under 2016 bott hos oss i både Lillstugan och Mellangården. Tack för det gångna året och välkomna tillbaka under 2017.

Här på Fallängetorp har det varit full fart med barn och barnbarnen under julen. Vädret har skiftat från smäktande fina vinterdagar med bland annat pulkaåkning till barmark med lera. Det sistnämnda gillade i alla fall grisarna som glatt bökade vidare i marken.

Nu är det nytt år och nya utmaningar för 2017

Under höst utökade vi vår gård med tre stycken Linderrödsvin, en sugga och två gyltor som nu har fått sällskap av det senaste tillskottet på gården, Galten Pelle. En sugga är en gris som fått kultingar förut och gyltor är de grisar som än inte fått kultingar. Vi hoppas att under detta år få några kullar med kultingar så att vi kan få prova på om även småskalig grisuppfödning passar oss och Fallängetorp. Vi hoppas att den ena gyltan Charlie blev betäckt ordentligt under hösten och att hon i sådana fall får kultingar i februari. Det får tiden utvisa. Precis som om suggan Polkas och Galten Pelles parning i veckan som var ger resultat, ser vi fram emot maj. Spännande! Ni vet väl att grisar är dräktiga 3 månader, 3 veckor och 3 dagar.  🙂  Och när vi nu pratar bebisar så har våra tackor fått gå tillsammans med baggarna under någon månader, så i slutet på mars och april planeras den årliga babyboomen i Fårpalatset, då flera hundra lamm kommer födas.

Vi planerar för att få ut även en tysk översättning av vår hemsida nu under vårvintern samt få upp information om våra konferenspaket som ni som företagare mer än gärna får ta det av. Vi riktar oss till er som vill ha t.ex. styrgruppsmöten, mindre ledningskonferenser och teambuilding för personalgrupper m.m. Vi erbjuder konferenslokal med utsikt över beteshagarna, en lugn och rofylld miljö, möjligheter att tillsammans med oss göra olika teambuildings övningar. Till fika/lunch/middag jobbar vi med ekologiska och lokala/egentillverkade råvaror och utifrån era önskemål om specialkost. Vill du boka in dig och ditt företag på konferens hos oss är du välkommen att höra av dig till stina@fallangetorp.se eller 073-0918781. Mer information kommer på hemsidan framöver!

Vi hoppas på ett spännande och glädjefyllt 2017 där vi får möjligheten att träffa dig som är hos oss på din semester, i tjänsten, har daglig verksamhet hos oss (grön arena) och alla er som vill komma på studiebesök hos oss och/eller prova på någon av aktiviteter.

Vi önskar dig välkommen till Fallängetorp!

2 reaktioner på ”Nytt år och nya utmaningar – 2017”

  1. Stina Barrsäter

   Hej Eva!

   Ja vi tar emot gäster året runt, både boendegäster, studiebesök, konferensgäster och aktivitetsgäster.
   Du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du har några frågor och funderingar eller om du vill boka ett besök.

   Allt gott!
   Stina Barrsäter
   073-0918781

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *